Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Ο Ευθύμιος Παπακωνσταντίνου 40 χρόνια

Hξερε από μικρός τι πραγματικά τον μαγεύει. Σε πολύ μικρή ηλικία- μόλις στα 10- έφτιαξε το πρώτο του όργανο. Ο Ευθύμιος Παπακωνσταντίνου 40 χρόνια δίνει στα όργανα που κατασκευάζει πνοή, τα κάνει να μιλούν.

Θυμάται και περιγράφει την πρώτη του επαφή. «Μου άρεσε να πάω στα πανυγήρια και να ακούω τα όργανα. Το πρώτο όργανο που έφτιαξα, ήταν ένα όργανο που είχε ένα σανίδι σαν πλάκα και ένα αλουμινένιο πιάτο. Το χτύπησα με ένα σφυράκι. Έβαλα και κάτι χορδές που είχα πάρει από τους οργανοπαίκτες στο πανυγήρι, τις πέρασα και άρχισα να παίζω» μας λέει. Στα 13 του, που βρισκόταν στα Τρίκαλα, έφτιαξε το πρώτο μπουζούκι, μιμούμενος το όργανο ενός φίλου του. Αυτό το μπουζούκι το χάρισε στο Χρήστο Τσιτσάνη, αδελφό του μεγάλου ρεμπέτη Βασίλη Τσιτσάνη.

η υπόλοιπη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο! ( επιλέξτε τον με αριστερο  κλικ συνεχομενο-δεξι κλικ- μεταβαση στο συνδεσμο)


http://www.tirei.gr/%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%BF%CF%83-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%BD%CE%BF%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...