Σάββατο 28 Μαΐου 2011

παιχνίδια -τζαμί

ΤΖΑΜΙ
τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες, παίρνουν πέντε κομματια από κεραμίδια και τα στήνουν σε πύργο στη μέση ενος κύκλου.
ένας ένας με τη μπάλα και σε απόσταση δέκα μέτρων περίπου προσπαθούν να γκρεμίσουν τον πύργο των κεραμιδιών. μόλις τα καταφέρει κάποιος και τα ρίξει ,τα κεραμίδια σκορπίζονται απο την αντίπαλη ομάδα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.
ο αρχηγός με την μπάλα προσπαθεί να πετύχει τους παίχτες για να τους βγάλει (να τους κάψει) απο το παιχνίδι πριν εκείνοι καταφέρουν και στήσουν πάλι τα κομμάτια .. για να νικήσει η ομάδα.

έτσι καθε φορά που η μπάλα φεύγει μακρια οι παίχτες τρέχουν οσο πιο γρήγορα μπορούν να τοποθετήσουν τα κεραμίδια στην αρχική τους θέση για να κερδίσουν το παιχνίδι και όταν το επιτύχουν φωνα ζουν.... ΤΖΑΜί..

3 σχόλια:

  1. Το τζαμι ηταν τελειο!!! επερνες στην αρχη την κεραμιδα απο την σκεπη απο κανενα παλιοσπιτο την εσπαγες και τα κομματια ταιριαζαν μια χαρα μεταξυ τους. Το σπαστικο ηταν οταν πετουσες τις κεραμιδες και εσπαγαν..αντε να βρεις μετα,οχι οτι δεν υπηρχαν αφθονες στο χωριο,αλλα οσο να ναι ηταν "σπασιμο" :) ασε που το καινουριο κομματι δεν ταιριαζε καλα κ επεφταν αμεσως.και αντε να ειναι η σειρα τησ ομαδας σου μια χαρα, αμα ειναι των αλλονων ποτε να τους καψεις....
    Σοφια Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δημητρούλου: δε θα σμαζωχτείτε στο σπιτι απόψε?/μας παρατόρσιτι (χιχιχιι μορφη η θεια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tο ίδιο ακριβώς παιχνίδι παιζόταν και στο Γήλοφο-Παλαιά Τσιούκα μόνο που το λέγαμε :φλιούρια (www.gilofos.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...