απλάδα: ο δίσκος
άρκλα: έπιπλο για τη φύλαξη του ψωμιού και των τροφίμων
γκούμπζα: βαθύ πιάτο
γυαλί: ποτήρι
δερμόνι: κόσκινο για τον τραχανά και το σιτάρι
κλιδοπίνακο: ξύλινο σκεύος για τυρί
λαβίδα: το κουτάλι
λαθκό: σκεύος για λάδι
λακασάς: μεγάλο σκεύος για φαγητό κυρίως σε γάμους χρησιμοποιείται η για τον τραχανά
μαστραπάς: κύπελλο για νερό
μεσάλι: η πετσέτα κουζίνας
μπουσκουσκούτια: ''γάντια φούρνου'', συνήθως είναι πλεκτά στο χέρι σε σχήμα ρόμβου
μψούρα: το πιάτο
πλακωτό: εκεί τοποθετείται το ψωμί για να φουσκώσει πριν ψηθεί
σουπιάρα: βαθύ πιάτο
στρακσταρι: το σουρωτήρι
τζιουτζιουβές: το μπρίκι
τσιουνάκια : τα πιάτα
τυροφάης: δέρμα κατεργασμένο για τυρί
χλιάρα: κουτάλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου