Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011

λεξιλόγιο 1 κουζίνα

απλάδα: ο δίσκος

άρκλα: έπιπλο για τη φύλαξη του ψωμιού και των τροφίμων

γκούμπζα: βαθύ πιάτο

γυαλί: ποτήρι

δερμόνι: κόσκινο για τον τραχανά και το σιτάρι

κλιδοπίνακο: ξύλινο σκεύος για τυρί

λαβίδα: το κουτάλι

λαθκό: σκεύος για λάδι

λακασάς: μεγάλο σκεύος για φαγητό κυρίως σε γάμους χρησιμοποιείται η για τον τραχανά

μαστραπάς: κύπελλο για νερό

μεσάλι: η πετσέτα κουζίνας

μπουσκουσκούτια: ''γάντια φούρνου'', συνήθως είναι πλεκτά στο χέρι σε σχήμα ρόμβου

μψούρα: το πιάτο

πλακωτό: εκεί τοποθετείται το ψωμί για να φουσκώσει πριν ψηθεί

σουπιάρα: βαθύ πιάτο

στρακσταρι: το σουρωτήρι

τζιουτζιουβές: το μπρίκι

τσιουνάκια : τα πιάτα

τυροφάης: δέρμα κατεργασμένο για τυρί

χλιάρα: κουτάλα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...