Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ένας συγχωριανός μας στη γερμανική τηλεόραση



 Το τρίτο πρόγραμμα της γερμανικής τηλεόρασης, στις 15 Ιανουαρίου του 2013 παρουσίασε ένα αφιέρωμα στο Σωτήρη Παπακωνσταντίνου. Στο δικό μας Σωτήρη, που με τη σύζυγο του Σούλα, διατηρούν ελληνικό εστιατόριο στο Gössweinstein (περιοχή Forcheim).
 Η αγάπη του για τη μουσική τον ώθησε από μικρό να ασχοληθεί με αυτή. Αυτοδίδακτος, έμαθε να παίζει μπουζούκι και αργότερα βιολί. Όμως δεν σταμάτησε εκεί. Τις ελεύθερες ώρες του άρχισε να κατασκευάζει μουσικά όργανα. Μετά τη δουλειά στο εστιατόριο, ανέβαινε στο εργαστήρι του και περνούσε εκεί αμέτρητες ώρες. Με αποτέλεσμα: πάνω απο 200 βιολιά, μπουζούκια, λαούτα, ούτι, κιθάρες, λίρες και τα τελευταία του μουσικά όργανα δύο πολύ ωραία κανονάκια. Όλα τέλεια κανονισμένα και με μεγάλη ακρίβεια όπως ταιριάζει στον τελειομανή Σωτήρη. Αυτό είναι το χόμπι του! Τα φτιάχνει γι αυτόν και την οικογένεια του, και όχι για εμπορικούς λόγους. 
 Έτσι εκτός από πολύ καλό φαγητό προσφέρει στους πελάτες του και αξέχαστες ελληνικές βραδιές. Οι Γερμανοί, και όχι μόνο, τον αγαπούν. 
 Σωτήρη από όλους εμάς που σε γνωρίζουμε και σε εκτιμούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ γι αυτά που μας προσφέρεις. Κάνεις εμάς και το χωριό μας υπερήφανους! 

Αθανάσιος Φλόκας.

Υ.Γ Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το αφιέρωμα:   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...